Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Werkervaring van Annemieke 


Directeur/loopbaancoach
Stichting Steunpunt Studerende Moeders
Periode 2006 - huidig landelijk

Als directeur ben ik verantwoordelijk voor het beleid, de coördinatie, planning en aansturing van het team. Als coach houd ik mij bezig met het ontwikkelen van diverse workshops, trainingen en (e-coach)trajecten gericht op de toeleiding naar participatie, scholing, werk en het vergroten van financiële onafhankelijkheid als zowel de begeleiding naar een gezond vitaal werk en privéleven. www.studerendemoeders.nl   

Zie hier ook een filmpje van het door mij ontwikkelde Smart Mama Coachprogramma waarmee ik de tweede Movisie Participatieprijs gewonnen heb:

 

Re-integratiecoach/Jobcoach
Stichting Gek op Werk
Periode 2013 - Rotterdam & omgeving

In deze tijdelijke functie werkte ik ruim 9 maanden samen met een zelfsturend team, UWV en gemeenten in het kader van WAJONG, ZW, WWB, WIA en re-integratie van mensen en jongeren met een psychisch en of psychiatrisch heden of verleden. Hierbij had ik de opdracht te zoeken naar de juiste match tussen kandidaten en werkgevers en of het bieden van coaching bij zelfstandig ondernemerschap. Mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van work-life-balance, stress en burn out klachten kwam hier goed van pas. Ik werk nog steeds graag met de organisatie samen.

logo hogeschool rotterdamProjectmanager/coördinator
Hogeschool Rotterdam

Periode 2007 – 2013

In opdracht van de Hogeschool Rotterdam ben ik vanuit de Stichting Steunpunt Studerende Moeders gedurende een aantal jaar ingezet als projectcoördinator/manager en ben ik de grondlegger van het huidige peercoachproject ‘studerende ouders aan zet’ (voorheen samenwerkingsproject Steunpunt Studerende Moeders HR). Hier hield ik mij bezig met de opzet en coördinatie van het project, het opleiden van de peercoaches, de opzet en uitvoering van de workshops en als studieloopbaancoach verzorgde ik eveneens het intern spreekuur voor studenten met (a.s.) kinderen binnen de HR, met als doel het studiesucces te versterken en uitval te voorkomen.

Daarnaast heb ik in 2012 een beleidsprotocol ontwikkeld voor de Hogeschool Rotterdam over hoe (juridisch) om te gaan met zwangerschap en ouderschap onder studenten en deze succesvol te begeleiden.

logo loshboTrainer
Landelijke Organisatie van Studentendecanen HBO
(vereniging)
Periode 2009-2010

Voor het LOS HBO heb ik een presentatie en een aantal workshops verzorgd over zwangerschap & studie en studerende ouders voor decanen in het HBO. Daarin werd ook ingegaan op de wet en regelgeving rondom studerende ouders en hoe om te gaan met zwangerschap en ouderschap tijdens studie.

logo inhollandProjectmanager
Hogeschool Inholland

Periode studiejaar 2011-2012

In samenwerking met Hogeschool Inholland verzorgde ik vanuit de Stichting Steunpunt Studerende Moeders gedurende een studiejaar lang workshops, een wekelijks spreekuur en de begeleiding voor studenten met (a.s.) kinderen binnen Hogeschool Inholland, locatie Rotterdam, met als doel het versterken van het studiesucces en het voorkomen van uitval.
Ook voor andere locaties van Inholland, zoals Amsterdam hebben we workshops verzorgd.
Zie hier ook het artikel op de website van Inholland.

logo spijkenisse gemeenteTrainer & coach
Gemeente Spijkenisse / Nissewaard

Periode 2009 & 2010

In opdracht van de gemeente Spijkenisse heb ik vanuit de Stichting Steunpunt Studerende Moeders diverse workshops georganiseerd (in het kader van activering en toeleiding) voor de bijstandsmoeders en jonge moeders woonachtig in deze gemeente.
Daarnaast heeft het Steunpunt advies uitgebracht ten aanzien van het gemeentelijk beleid wat geresulteerd heeft in voorzieningen voor studerende ouders.

HS Leiden logoGastdocent/trainer
Hogeschool Leiden
lerarenopleiding Omgangskunde – studieloopbaanbegeleiding lesmodule ‘zwangerschap/jong ouderschap in het MBO’.
Periode 2014

In het kader van studieloopbaanbegeleiding heb ik een lesmodule verzorgd ‘zwangerschap en jong ouderschap in het MBO’, voor de leraren in spé ofwel studenten van de lerarenopleiding omgangskunde aan Hogeschool Leiden.

FNV Vrouw logoFNV Vrouw
Periode Huidig – samenwerkingspartner

Met FNV Vrouw werk ik al jaren met regelmaat samen, we trekken gezamenlijk op in het kader van lobby en of projecten. Afgelopen internationale vrouwendag 2015 heb ik met de Stichting Steunpunt Studerende Moeders in opdracht van FNV Vrouw tijdens het FNV Vrouwenfestival advies en coaching-sessies verzorgd.

logo emmen gemeenteGemeente Emmen
Periode huidig

Al een aantal jaar verzorg ik vanuit de Stichting Steunpunt Studerende Moeders in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Emmen diverse workshops voor jonge moeders woonachtig in deze gemeente. Na een succesvolle pilot zijn we in 2014 gestart met het Smart Mama Coachprogramma project in de gemeente Emmen en Coevorden. Hiermee ben ik in 2015 genomineerd voor de Lies van Urk Emancipatie prijs en heb ik de tweede Movisie Participatieprijs gewonnen.

logo ministerie szwMinisterie SZW & Ministerie OCW
Periode 2015

In opdracht van en in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heb ik een bijdrage geleverd (voornamelijk in de vorm van kennis) aan de ontwikkeling van een webtool voor alleenstaande ouders die willen studeren. Met deze webtool is aan de hand van enkele vragen, te zien welke financiële regelingen en voorzieningen van toepassing (kunnen) zijn.

Coordinator Symposium en samenwerkingsproject ‘Meldpunt Bijstand en studie’
Een samenwerkingsproject van Stichting Steunpunt Studerende Moeders, Arme Kant van Nederland/ EVA en FNV Vrouwenbond:  http://www.armekant-eva.nl/eva/bijstandenstudie-symposium.html

 

Eerder:

Adviseur
Raad voor de Volksgezondheid & Zorg
2007 – 2008 Den Haag

Voor de RVZ heb ik een bijdrage geleverd aan aanbevelingen nav het rapport ‘Uitstel van Ouderschap’ en heb ik actief deelgenomen aan diverse debatten en expertmeetings.


Adviseur/ Lid klankbordgroep
Klankbordgroep Taskforce DeeltijdPlus FNV
2006 – 2007 Amsterdam en omgeving, Nederland

Lid Klankbordgroep Taskforce DeeltijdPlus FNV. 2006. Om de Taskforce DeeltijdPlus te inspireren heeft de klankbordgroep hen een Maatschappelijk Akkoord Deeltijdplus aangeboden. In dit Akkoord staan aanbevelingen op welke wijze de arbeidsparticipatie van vrouwen het best te verhogen is.


Ambulant hulpverlener

Jeugdzorg
2005-2006 Spijkenisse

Tijdens mijn stage van een jaar ten tijde van mijn Hbo MWD & CMV studie heb ik als ambulant hulpverlener ervaring opgedaan in opvoedingsondersteuning aan ouders en in de begeleiding van jongeren en kinderen in diverse probleem situaties. Ook hield ik mij toen al bezig met advieswerk bij het tienermoederproject.